Kategori: Photoshop

PHOTOSHOP: HVORDAN JEG LAGDE HEADEREN

Jeg fikk et spørsmål om hvordan jeg hadde fått til stjernene og det på headeren min og om jeg kunne lage et innlegg om hvordan jeg gjorde det. Så nå når jeg sitter oppe og ikke får sove skal jeg vise dere trinn for trinn hvordan jeg lagde headeren min.

OBS!  Headeren jeg lager nå blir ikke helt lik som den jeg har på designet, enkelt og greit fordi jeg prøvde å repetere det samme som jeg hadde gjort da jeg lagde headeren på designet, men jeg husket ikke nøyaktig alt jeg hadde gjort og sånn, men det blir noenlunde det samme. Dere kan jo gjøre deres egen vri på det også.

Slik ser headeren min ut:
Nederst finner dere link til hvor dere kan laste ned brushes'ene jeg har brukt.
NOTICE: Jeg gjorde en kjempe tabbe da jeg lastet ned Photoshop, jeg valgte Norsk på språket, så om du har engelsk kalles selvsagt ikke tingene det samme. Men dette er veldig grunnleggende, så uansett språk skal det være enkelt å forstå.


Det første du skal gjøre er å åpne det bildet du vil ha på headeren. Om det ikke er høyt nok eller bredt nok kan det justeres om du går inn på "Bilde/Image" > "Bildestørrelse/Imagesize(?)" eller klikker Alt+CTRL+I og legger inn høyden eller bredden du ønsker.


Så skal du åpne en ny med bredden og høyden du ønsker å ha på headeren. Min er 905x400.
Det er ikke viktig at bakgrunnen er gjennomsiktig. Jeg har det bare slik fordi det er typisk meg å starte med sånt. Mye enklere å fikse på alt da, syns jeg. 


RØD SIRKEL!
Du skal bruke et rektangelverktøy og lage en "boks" over hele bildet. Valgfritt hvilken farge. Nå i begynnelsen er det meningen at den skal dekke hele bildet, det fikser vi etter på.


RØD SIRKEL!
Så velger du en brushes du vil bruke. Jeg valgte den som er markert på bildet. Det er altså en stjerne brushes som jeg bare drar over området og så kommer det masse stjerner utover.
OBS! Husk å klikke OK i den boksen som kommer opp. Det gjør at du kan bruke brushesen din på en slik layer. 


RØDE SIRKLER!
Jeg merker at det ikke er så lett å se hva som står i den røde sirkelen helt oppe. Men det er altså tettheten. Den hadde jeg på 30%, men du får prøve deg fram å se hvordan du vil ha den. Brushesen du vil bruke her er også helt valgfritt. Jeg valgte noe krystall lignende mønster greier bare for å få mer detaljer. Jeg ser også at tettheten gjerne skulle vært 10% lavere, men jeg husket ikke hva jeg hadde brukt på headeren min. Men som sagt, det får dere styre med selv, finn det dere liker. 


RØDE SIRKLER!
Den siste brushesen jeg brukte er diagonale striper. Her er tettheten 10%. 
Jeg vil bare nevne at en større brushes er enklere å jobbe med. Så du kan godt endre fra 100px til f.eks 500px, det påvirker ikke utseendet på brushesen. 


RØD SIRKEL!
Her har jeg tatt på den siste brushesen og. Og der du ser den røde sirkelen skal du endre tettheten/synligheten til 40%, eller det du ønsker. Men jeg brukte 40%. 


Så legger du til den teksten du ønsker. 
Skriftene jeg har brukt heter Windsong og Visitor, begge kan lastes ned på dafont.com
Effekten jeg har brukt er bare en helt enkel skygge. Men du får styre med det du ønsker selv. 


RØDE SIRKLER!
Vinkelen / angle har jeg på 90 grader. Avstanden er 0px og det samme er spredningen. Størrelsen er 5px.


RØDE SIRKLER!
Etter det åpner du en ny layer. Det er det ikonet merket med rød sirkel nederst i høyre hjørne. Så må du sørge for at du er på den nye layeren. Derretter tar du den vanlige rektangulære markerings-greien og markerer det området du ønsker. Det er kanskje litt lurt å gjøre slik som jeg gjorde å ta det fra ene siden helt over til den andre, men du kan prøve deg fram slik du vil. 


RØDE SIRKLER!
Så velger du garderingsverktøyet / gardian tool og velger den som er markert på bildet. Den går fra hvit til transparent, om du ikke så det. Så har jeg valgt å ha tettheten på 40%.
Fremdeles viktig at den nye layeren er valgt. 


Så ser det slik ut. Du legger gjerne merke til at denne garderings-greien har gått rett over haken min. Ikke særlig pent sant? Da gjør du slik:


RØDE SIRKLER!
Sørg fremdeles for at den nye layeren er valgt, hvis ikke går det gale. Så velger du lasso verktøyet - ikke noe annet, det er kun den som funker - etter mine erfaringer. 
Så markerer du det du vil fjerne. Jeg har valgt fra der haken min begynner og helt bort til enden. Når du har markert det du ønsker å fjerne klikker du delete. Gjerne to ganger om det fremdeles er noe smått du ønsker å fjerne. 


Og slik blir resultatet. På headeren min har jeg hvite kanter rundt. Men det må du gjøre som du vil. Det er bare til å pynte og prøve seg fram - det er slik man lærer.

BRUSHES:
KLIKK HER
for stripene og den diamant-mønster-aktige-greien.
KLIKK HER for stjerne brushesen.

Funker ikke linkene går du inn på www.deviantart.com og søker på Patterned Brushes for stripene og den diamant-greie-saken. Og Stars Brushes for stjernene, og så ser  du etter disse bildene:


Jeg håper dette hjalp! Er det noe du lurer på er det bare å ta kontakt. Send gjerne spørsmål angående photoshop via mail: siljemorlandsto@hotmail.com eller skriv i kommentarfeltet, så skal jeg prøve å hjelpe så godt som jeg kan.

Men nå bør jeg legge meg. Opp tidlig i morgen for å farge håret hos frisøren 11:45. God natt!

Vi blogges!

hits