Kategori: Musikk

SONG OF THE DAY

Hei kjære lesere!
Beklager for lite blogging i dag. Men jeg har skikkelig bloggsperre... Vurderer faktisk en liten pause, eller bare poste et bilde om dagen, for den 365 days kategorien. Men jeg har ikke bestemt meg enda da. 

Dagens sang er en sang jeg nettopp har begynt å høre på, men jeg har den på hjernen hele tiden nå, så tenkte at den skulle få æren av å være dagens sang.

99 times av Kate Voegele, min favoritt artist!  Syns denne sangen er utrolig bra, og Kate Voegele - ubeskrivelig!

Q. Liker du sangen?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

TOPP 5 ARTISTER

God kveld!
Jeg har bestemt meg for at bloggen min skal handle om mer enn bare foto og kjedelige ting. Så fra nå og fremover skal jeg ha en del om musikk! Og da mener jeg ikke sånn musikk som alle andre syns er bra, da snakker jeg om min musikksmak og det jeg hører på. Jeg er ikke den typen som hører på Skrillex og andre dupstep artister og sånn, det er ikke musikk i mine ører. 

Så her er altså min Topp 5 artister liste ATM.

1. Kate Voegele
Jeg har aldri hørt noen si at de syns hun er dårlig! Og det syns ikke jeg heller. Når det kommer til musikk er hun forbildet mitt, hun, Lady Gaga og Adele. Mest henne da. På iTunes listen min er det hun jeg har mest sanger av, eller kanskje nest mest, men jeg skal legge inn flere av hennes sanger da. Hun er helt fantastisk, jeg har enda ikke hørt en dårlig sang av henne, og jeg har hørt de fleste!

2. Eminem
Det er ingen tvil om at Eminem er en av mine favoritt artister. Rap og Hip Hop er ikke det jeg hører mest på, men Eminem er helt utrolig! En ting jeg aldri vil gå glipp av er en konsert med han. Kommer han til Bergen - I'm There! 

3. Lady Gaga
Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke kunne fordra Lady Gaga i begynnelsen, hun irriterte meg og jeg skjønte ikke hva som var så spesielt med henne. Men jeg tok så feil av henne! Hun er så spesiell at hun aldri kommer til å bli glemt, musikken hennes er unik og hun er et forbilde for så utrolig mange, inkludert meg! 

4. Atle Pettersen
Jeg er helt fan av Atle Pettersen, alle som kjenner meg kan skrive under på det! Noen hadde sikkert forventet at han skulle vært nr. 1, men surprise, surprise, han er ikke det! Helt nede på 4. plass! Men jeg syns han er en fantastisk artist med en unik stemme! Jeg er en jente som elsker rock, så hans musikk er perfekt for meg.

5. Justin Bieber
Yes, I'm a belieber! Jeg elsker Justin Bieber. Han er helt utrolig. Har sett filmen tre ganger og gråt de to første gangene jeg så den, han er så fantastisk. Jeg begynte å like han først etter jeg så filmen for første gang, før det syns jeg han var en ekkel liten unge. Nå forguder jeg han, han er rett og slett amazing!


dårlig bilde, lagde det bare kjapt i photofiltre

Jeg er mer en person som liker artister, istedenfor band, men jeg har endel band jeg liker veldig godt og så, så en dag kommer jeg nok til å legge ut en liste med mine Topp 5 band.

Q. Hører du på noen av disse artistene?
Q. Hvem er dine topp 5 artister?
Q. Skal jeg legge ut en topp 5 band liste også?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

SONGS OF THE DAY

Hei hei!
Nå har jeg vel klaga i flere uker på at jeg ikke har noe å blogge om, det gjelder fremdeles. Men nå tenkte jeg å  legge ut "Songs of the Day". Kan hende dette blir noe jeg fortsetter med, hvem vet? 

I dag har jeg valgt to sanger jeg hørte på dagen lang for et par år tilbake, gikk aldri lei! Minnerike sanger. Syns fremdeles de er ganske så bra. 


erik og kriss - dra tilbake


erik og kriss - den låta

Jeg hørte veldig mye på Erik og Kriss før. Noen av de nyeste sangene deres syns jeg ikke er noe spesielt bra, syns de gamle sangene deres er de beste, men de har en del gode, nyere sanger.

Q. Liker du Erik og Kriss?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

BESTE SANGENE ATM


Adele - Set Fire To The Rain


Adele - Someone Like You


Adele - Rolling In The Deep

Q. Er du fan av Adele? Liker du disse sangene?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

MITT LILLE LAND

EDIT! Noen tror tydeligvis at denne CD'en blir solgt for å tjene penger på det. Det står inni heftet at pengene går til gjennreisning av Utøya - som koster MASSE penger! I tillegg til Norsk folkehjelp og Amnesty. Artistene stilte frivillig opp og gjorde dette GRATIS.Både jeg og mamma satt å så på nyhetene 24 / 7 etter 22. juli. Tror begge tenkte veldig masse på det. Så i dag gikk vi innom Statoil før vi skulle kjøre ut til Sandsli for noe greier. Og da fikk mamma øye på denne CD og kjøpte den med en gang. Den har sanger som bl.a. Maria Mena - Mitt Lille Land, Herborg Kråkevik - Til Ungdommen og Hanne Krogh - Rose.

Vi hørte den i bilen hele veien til og fra Sandsli. Og nå holder jeg på å legge alle sangene inn på PC og velge ut de som skal inn på IPoden. Inni det lille heftet er teksen til Til Ungdommen og Mitt Lille Land, i tilleg til et par sitater fra forskjellige folk. Bl.a sitatet fra Jens Stoltenberg:
"Ondskap kan drepe et menneske, men aldri beseire et folk. I kveld skriver det norske folk historie. Med det sterkeste av alle verdens våpen, det frie ord og demokrati, stakervi ut kursen for Norge etter 22. juli 2011" 

Bak på det lille heftet står dette. Det er orginalen til sitatet vi alle kjenner så godt til. "Om én mann kan vise så mye hat. Tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen."

Q. Har du CD'en?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø 

BERNHOFT - LIKE OR DISLIKE

God ettermiddag!
De fleste har vel hørt om Bernhoft, sett han på reklame eller noe. Jeg har ihvertfall sett han masse på reklame på TV. Jeg syns han har en helt utrolig stemme. Så endelig fant jeg ut at jeg skulle søke på han på youtube og høre et par sanger. Han er rett og slett helt fantastisk! Noe annet er det ikke å si om han! Tror jeg kommer til å høre masse på han fremover! Stay With Me


Good Intentions


Control

Stay With Me og Good Intentions er helt klart mine favoritter av han! De sangene er sykt bra! Jeg vil anbefale alle å høre på Bernhoft! Han er amazing!

Q. Like og Dislike?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

SKRILLEX - HOT OR NOT?

God kveld!
I skrivende stund sitter jeg å følger med på Idol. Jeg kom over et innlegg for litt siden med en sang fra Skrillex. Må ærlig innrømme at det var den første sangen jeg hadde hørt fra Skrillex. 

Jeg vet da egentlig ikke hva Skrillex skal forestille, en person? Et band? Et dataprogram? Sorry altså, men jeg skjønner nok ikke at folk kaller Skrillex for musikk. Det er det verste jeg noen sinne har hørt! Verre enn Rebecca Black! Verre enn Blame It On The Alcohol, og de som kjenner meg godt vet at jeg hater den sangen over alt! Dette er selvfølgelig bare min mening. Alt som har med techno (og lignende) å gjøre syns jeg er helt fryktelig, så det kan jo være litt derfor jeg ikke liker Skrillex. 

Men nå var det ikke min mening jeg var ute etter, det var deres, så jeg spør - Er Skrillex hot or not? 

Jeg vurderte faktisk å ikke legge dette innlegget inn under kategorien "musikk" fordi jeg absolutt ikke vil kalle Skrillex musikk. Sorry! Må bare få utrykke meg om hvor forferdelig jeg syns det er!

Q. Er Skrillex hot or not?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

Ikke glem å melde deg på Ukens Blogg!

LOVE THIS SONG

God morgen!
Nå har jeg nettopp våknet. Har sovet i nesten to timer nå. Er skikkelig trøtt... Men, men! Tenkte jeg skulle fortelle dere om en sang jeg har elsket i mange år. Mange av dere har sikkert hørt den før. 


When Love Found a Voice - Alejandro Fuentnes

Første gang jeg hørte denne sangen var vel under Idol 2005 da Alejandro var med. Vi kjøpte Idol CD-en senere og sangen hans var favoritten min lenge! Jeg fikken MP3-spiller til jul det året, eller kanskje året etter, husker ikke. Og da la jeg alle de sangene inn på MP3-spilleren min, og der er de fremdeles. Jeg bruker bare MP3-spilleren min når jeg ikke finner IPoden eller den er tom for strøm og jeg ikke har tid til å lade den. 

Men nå har jeg begynt å høre den igjen. Var litt nysgjerrig på hvem som hadde skrevet den, eller hvem som sang orginallåten, men tror faktisk det er Alejandro sin sang. Så nå har jeg lastet den ned og lagt den inn på IPoden også.

Q. Hørt den før?
Q. Syns om sangen?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø 

EARPORN

Som dere sikkert har merket så elsker jeg Kate Voegele! Jeg syns hun er en av de beste artistene i verden! Jeg har enda ikke hørt én eneste sang jeg ikke liker fra henne, hun er helt utrolig!

IPoden min er ganske så tom for tiden, så jeg hadde satt stor pris på masse musikktips! 

Q. Hvilke sanger hører du på for tiden?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

IDOL TIME

God kveld!
Da har jeg plantet meg foran TV-en og er klar for første live sending i Idol i år! Så nå gleder jeg meg veldig til å se Vegard! Han kommer til å vinne hele Idol med den stemmen. Tror ikke jeg kommer til å stemme i kveld, men jeg tviler ikke et sekund på at han kommer videre.

Jeg syns også Isak er veldig flink da, men ingen slår Vegard, han er jo nesten like flink som Atle Pettersen - som forresten skrev på Twitter at han også mener at Vegard kommer til å vinne Idol!

Q. Hvem heier du på?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

SAVE ME

Heisann!
Noen av dere vet sikkert allerede at Atle Pettersen kom ut med ny singel og musikkvideo idag. Jeg er helt forelsket i sangen, syns den var drit bra!
Musikk videoen er jo helt konge også da! Syns heller jeg skulle vært hun jenta i musikkvideoen - haha! Det hadde vært digg det.  

Q. Hva syns du?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

LET'S TWIST AGAIN

Hola!
Nå har jeg da sittet en stund med gitaren på fanget og lært meg nye sanger. Mens jeg satt og lærte meg Rolling in the Deep kom jeg på at vi har fremføring i musikk på mandag, så jeg måtte lære meg to sanger. Heldigvis var de veldig enkle. Den ene begynte jeg på for ti minutter siden, og den var faktisk mye gøyere enn jeg hadde trodd, fikk den på hjernen. 

De to sangene vi skal fremføre er Let's Twist Again og Always On My Mind. Er ikke sikker på hvem som synger den første, men Always On My Mind er det mange artister som har synget, bl.a. Elvis og Michael Bublé. Den var ikke like gøy å spille som Let's Twist Again da. Jeg hadde faktisk overhode ikke lyst å spille gitar på de fremføringene, men siden jeg var den eneste som kunne gitar på gruppen min så ble det sånn - klager ikke nå da, det var jo litt gøy når jeg endelig lærte meg de sangene.

Plekteret mitt har blitt skikkelig slitt nå, det har snart gått fra å være gult og fint til å være grått og stygt, stakkars plekteret mitt...

Jeg hater forresten kapoen min. Den holder ikke skikkelig på der jeg vil ha den. Jeg må ha den på femte bånd bare for at den skal festes skikkelig... Trenger virkelig ny!

Q. Hva har du gjort denne torsdagskvelden da?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

LÆRE Å SPILLE GITAR?

Good evening!
Som noen veldig få av dere kanskje vet er jeg newbie på gitar. Jeg fikk gitar i sommer og har desverre vært litt sløv med å spille på den, blitt ganske sjeldent nå, og det er ikke fordi jeg ikke syns det er gøy lengre - jeg syns fremdeles det er utrolig gøy! Men det er rett og slett fordi når jeg setter meg ned i sengen med dataen og tenker på å ta fram gitaren og lære meg litt mer gidder jeg ikke å reise meg for å gå helt bort i hjørnet i andre enden av rommet for å hente den - ren latskap! Så nå har jeg endelig tatt fram gitaren og driver å lærer meg slutten på Grenade - Bruno Mars, og etter det skal jeg lære meg Rolling In The Deep - Adele.

Anyways - stedet jeg lærer meg å spille gitar er faktisk på youtube! De fleste visste sikkert fra før at det er mange bra videoer hvor de lærer deg å spille gitar. Og Grenade - Bruno Mars er en super enkel nybegynner sang som jeg anbefaler alle newbies å lære seg!  

Han her fyren, Marty, er skikkelig genial! Han er kjempeflink å lære vekk, i motsetning til veldig mange andre på youtube som bare spiller gjennom sangen og sier akkordene mens de spiller, nothing else liksom. Så sangen over er den jeg lærer meg nå, jeg kan den egentlig, men bridgen og slutten av refrenget sliter jeg enda litt med.

Og her er sangen jeg skal lære meg etter på! Elsker den sangen, så nå må jeg lære meg å spille den også. Virker ikke så vanskelig heller. 

Og så vil jeg anbefale å alltid spille med kapo, spesielt nybegynnere. Du slipper å holde så hardt på strengene og lyden er mye tydeligere, etter min mening. Det funker med alle sanger, den eneste forskjellen er at lyden er en smule lysere.

Jeg trenger forresten ny kapo, noen som har lyst å kjøpe til meg? (A)

Q. Spiller du gitar?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

BERGENS BESTE AUDITION?

Hadde tenkt å skrive dette innlegget i går, men fant ikke video.

Når jeg hørte at han ville synge på bar og ha musikken litt på siden, så tenkte jeg akkurat det samme som Gunnar, jeg ville faktisk at de skulle sende han ut med det samme. Men herlighet! For en stemme! Han burde ikke hatt musikken på siden, han burde heller hatt det industrimekaniker greiene på siden. Jeg tror han kommer til å nå langt!

BERGENS BESTE AUDITION spør du meg.

Q. Hva syns du om Vegard?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

DAY 16 - EN SANG DU ER VIRKELIG LEI

BLAME IT ON THE ALCOHOL

At jeg er virkelig lei den sangen er en underdrivelse. Jeg har aldri likt den! Alltid hatet den. Får vondt i hodet av å høre på den. Den er helt grusom! Jeg gadd ikke å høre gjennom sangen for å sjekke at videoen var riktig, så hvis den ikke er det - ikke fortvil - har dere ikke hørt den har dere ikke gått glipp av noe heller. 

Q. En sang DU er virkelig lei?

VI BLOGGES!
Silje Morlandstø

EARPORN


Maddi Jane - Rolling in the Deep - & - Maddi Jane - Jar of Hearts.
Nico Sereba, Lido Lido & Dreamon - Turning Tables - & - Eminem - Without Me
The Script - Break Even - & - The Script - For the First Time

Atle Pettersen - Shine - & - Bon Jovi - Bed of Roses


 Litt forskjellige sanger, men jeg er helt avhengig av disse. Har de på hjernen hele tiden! Spesielt Turning Tables, som ikke egentlig er helt min type musikk. Rap funker for det meste bare med Eminem, men jeg har den på hjernen 24/7 og må høre den om og om og om igjen! Takk Takin... 

Vi blogges!

DAY 2 - MINE 3 YNDLINGSSANGER NÅ

 

Disse tre sangene hører jeg på hele tiden nå. 
MADDI JANE - ROLLING IN THE DEEP
MADDI JANE - JAR OF HEARTS
NATASHA BEDINGFIELD - UNWRITTEN
Jeg vet at sangene Maddi Jane synger er coverlåter, men jeg syns hennes versjoner er mye bedre enn orginalene. 

 

EVEN THE WORST SONGS CAN BE GOOD


Denne versjonen av Friday er bevis på at Rebecca Black ikke kan synge! Jeg har ikke noe i mot Rebecca Black som person, jeg syns tvertimot hun virker som en herlig jente! Men, hun kan ikke synge. Hennes nye sang My Moment er faktisk ikke så innmari gale. Den er langt i fra den beste, men den er ikke like gale som Friday.

 

MADDI JANE - 12 ÅR

Denne jenta er 12 år gammel! Hun har en helt syk stemme! Jeg lyger ikke når jeg sier at hun har en av de beste stemmene jeg noensinne har hørt. Og tenk at hun bare er 12 år gammel! Om noen år, når hun er nærmere 20 årene, tenk hvilken ekstrem stemme hun kommer til å ha! Denne lille jenta har potensiale til å bli noe stort! Hun er helt utrolig, skulle gjerne hatt en stemme som hennes. Det skulle vel vi alle? Haha! Men jeg vil virkelig anbefale dere å høre på de sangene jeg har lagt ut her, og gjerne flere! Hun har en helt syk stemme! Og på toppen av det hele er hun kjempe pen. En liten jente med en stor stemme!Q. Tycks?

 

"I MØRKETS ROM ER LYSET SVAKT"

"I MØRKETS ROM ER LYSET SVAKT, OG HJELPER LITE. SÅ OM ALLE STÅR MED HVERT SITT LYS VIL FARGAN GJENOPPSTÅ!"
- refrenget til Bli Med Oss av Rolffa. En utrolig nydelig sang. Den ble lagd på grunn av alt som skjedde i Oslo og på Utøya 22.07.11. Hører på den 24/7 NONE STOP! Elsker den sangen. Den og Mitt Lille Land - Maria Mena går om og om igjen her i huset.


I mørkets rom er lyset svakt, og hjelper lite. Så om alle står med hvert sitt lys vil fargan gjenoppstå. 
Stå sammen mot terror! Vis kjærlighet og omsorg. Tenn lys for Norge! 

 

Slik lærer jeg å spille gitar

På fredag fikk jeg da altså min egen gitar, har spilt litt på min bror sin gitar før og kunne bare en sang. Så her lærer jeg å spille gitar, denne fyren er kjempe flink å lære videre.

Denne sangen holder jeg på å lære meg nå, utrolig lett! Kan snart hele.

Han lager videoer for nybegynnere - som meg, og videoer for litt mer lærte, og for de som skal spille avansert. Det passer altså bra for alle! Jeg digger han og videoene hans.

 

Herligheten min:
Elsker den gitaren <3

 

Q. Spiller du gitar?


(Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat. )

hits